NYX - The Crimson amulet collection

Sziasztok Szépségek!

Már néhány hete megérkezett hozzám ez a csoda:, de csak most jut időm megmutatni őt nektek.
Lassan túléljük a nagy karácsonyi rohamot, már csak a mindenfele elkóborolt tűlevelekkel, és a lakást elborító gyerekjátékokkal kellene kezdenem valamit. Valamiért úgy érzem, tűleveleket még még júliusban is szedegetek majd fel itt-ott, a játékokról meg ne is beszéljünk. Mindenesetre lassan visszatérek a blogvilágba, ugorjunk is neki.

Tehát,  szívem vágya már hónapok óta ez a NYX válogatás volt. Ihletője a Dark shadows - Éjsötét árnyék c. Tim Burton film, ami szerintem zseniális.
Ehhez - vagy ezt meglovagolva - adta ki a NYX ezt a komplett palettát, ami lényegében egy komplett kezdő sminkes készlet. Van benne 24 szemhéjpúder, 5 pirosító, egy highlighter, 4 rúzs, 1-1 mini HD szemhéjalap és fekete szemhéjtus.
Honnan is rendeltem volna, mint Ebay-ről, sajnos a NYX weboldaláról nem lehet Európába rendelni. (Ami elég nagy kár, mert isteni akciók vannak a webshop-jukban, pl ez a paletta is csak 10 dollár lett volna onnét.)
Mindegy, így sem panaszkodom, 14 dollárért, és csaknem ugyanennyi postaköltségért cserébe enyém lett ez a kis kincs. Ha jól emlékszem, nem egészen 2 hét alatt meg is érkezett az USA-ból, épségben.
A paletta maga egy lapozható, könyv alakú valami. Dizájnos kartonban érkezik, a könyv mágneses kapoccsal záródik, keménytáblás karton. Az első oldalon találhatóak a szemhéjpúderek, 12-12-es elosztásban. A felső felében az élénkebb színek kaptak helyet, alul pedig a natúr földszínek. A minőségükkel teljesen elégedett vagyok: nagyon szépen pigmentáltak, selymesek a festékek, alig porolnak. Talán 1-2 árnyalat van, ami kicsit gyengébb, esetleg jobban porzik. Összességében tökéletesen meggyőztek, hogy akarjak még NYX festékeket vásárolni.
A szemközti oldal kartonjába szép, méretes tükröt épített a cég, amit egy átlátszó, teljes oldalas fólia véd a kipotyogó szemcséktől.
Lapozunk, és itt találjuk a többi drágaszágot: az utolsó lapba építve 5 pirosító (1 nagy méretű, és 4 kisebb méretű szín) kapott helyet többek között. Különösebben nem varázsoltak el, olyan se nem jó, se nem rossz kategória. A pigmentáltsága nem rossz, építhetőek a színek, de a kicsi potokhoz elég nehéz hozzáférni a nagy ecsetekkel. Na jó, a kicsikkel is. Valahogy nekem nem jön be ez az egymás mellé nyomorgatós feeling. Mindegy, megbirkózom vele, bár ugye még porolnak is kicsit. Sebaj, ár-érték arányt nézve nem rossz ez, majd egy fullos méreten egyszer még próbát teszek.
Van itt ugye akkor egy highlighter is nekünk: máris elmondom, hogy ebbe szerettem bele leginkább. Nagyon finom, szinte krémes az állaga, és csodaszép aranyos fényt ad. Nem ricsa vagy rikító, de jól látható, erős fényt.Pont ideális a színe ahhoz, hogy bármilyen sminkhez bevethessük. Be is vetem, nagyon sűrűn nyúlok utána.
Van itt még 4 kis rúzs, félkör alakú pan-ben. Töredelmesen bevallom, eddig nem kedveltem az ilyen típusú rúzsokat. Különben sem vagyok nagy rúzs-fan, ahogy azt már olvashattátok is, de ez az ecsetes verzió kicsit riasztónak tűnt. Kezdjük azzal az alapvető problémával, hogy nem volt rúzsecsetem. Na nem baj, segítettem a bajon, elügettem a DM-be és felkaptam egy saját márkás rúzsecsetet, amiben szerencsére nem is csalódtam, szépen felveszi a festéket  és nem hullik egyáltalán. Na de a rúzsok: imádnivalóak, komolyan! Épp elég puhák, nem kell kapargatni, az ecset is pikk-pakk felveszi a színt. Szépen el lehet dolgozni őket, tökéletesen fednek és különböző színű sminkekhez is találunk megfelelő színt. Kedvencem a natúr, nude szín, bár sápaszt, mégis bejön. Ja igen, ami külön tetszik: a rúzsokra külön tettek egy műanyag, öntapadós fóliát, hogy a kihulló púderszemcsék még véletlenül se hulljanak bele.
Végül van itt még egy mini HD szemhéjalap, amit egyből ki is próbáltam, és tökéletesen bevált. 7-8 órán keresztül tökéletes volt a szememen a festék, de 10-11 órát is vidáman kibírt egy nagyon minimális csomósodással, amit ujjbeggyel könnyen kiigazítottam. Pont ugyanazt tudja, mint a kedvenc ELf alapom, de az UDPP-től is csak nagyon kicsit marad el, ebből biztosan meg fogom venni a teljes méretet is. (Majd ha egyszer elfogy a tetemes mennyiségű, felhalmozott szemhéjalap-készletem.)
A mini szemhéjtust csak a kézfejemen próbáltam. Ennek egyetlen oka épp a nevében rejlik, ugyanis nagyon mini. Még a kezemre sem tudtam ezzel a borzalom ecsettel egyenes vonalat húzni, így a szememen már meg sem próbáltam. A színe egyébként szép fekete, majd ha lesz időm meg kedvem játszogatni vele, lehet hogy mégis kipróbálom.

A belső lapon pedig találunk egy kis kedvcsinálót: 3 női szereplőt találunk a filmből, akiknek a jellegzetes sminkjét elkészíthetjük a paletta segítségével. Tervben van egy Angelique-féle erős smink elkészítése, majd jövök a fotókkal. (Ja igen, a Casino Royale óta imádom Eva Green-t.) Ezt aoldalt - és felteszem a festékeket is - szintén műanyag fólia védi - egymástól.

Nem csigázom ám tovább a kedélyeket, íme a képek a szettről + 1 laza kis nappali smink a palettával (rúzst megint elfelejtettem feltenni, bocsi-bocsi ezért.) Ja igen, a szememen a 2 legutolsó szemhéjpúder van, pír pedig a nagy pan-ből került rám.















Ha Ti sem bírtok ellenállni ennek a szépségnek, ITT még megvásárolható.

XOXO: Blondie



Share:

1 megjegyzés