Hajápolás mesterien - és nem is drágán?




A legtöbb nőnek igenis fontos, hogy a haja jó állagú és selymes tapintású legyen. Mindezek mellett az sem árt, ha finom illatot áraszt a hajkorona. A mai bejegyzésben olyan termékeket mutatok be, amelyeket én is hosszú ideje használok és nagyon beváltak. És hogy ráadásul nem aranyáron vannak? Szerintem nem is kell ennél több.
Kezdem tehát a felhasználás sorrendjében. Az első, ami nélkül a hajápolás el sem kezdődhet: egy jó sampon. Lassan két éve használom a DM saját márkás termékét, a Balea szilikonmentes samponjait. Egyébként nincs semmi bajom a szilikon-tartalmú termékekkel, ha sminkelésről van szó, de a hajam nem szereti. Ez volt az első az általam kipróbált szilikonmentes samponok közül, ami megfelelően habzik, tökéletesen tisztít és nem szárítja a hajamat. Nagyon kellemes használni, minden hajtípus számára van belőle alternatíva és ami külön öröm: megjelennek limitált kiadások is, mint például a fent látható eperillatú darab. Alapesetben a cseresznyés változatára esküszöm, de ennek olyan igazi, friss gyümölcsillata van, kedvem lenne belekóstolni. És az ára? 400 Ft körül mozog, ez a flakon az én hosszú hajamra, heti 2-3x alkalmazva (minden esetben 2x samponozok) jó egy hónapig elég.

Tehát miután 2x átmostam samponnal a hajam és alaposan ki is öblítettem mindet, következhet az ápolás első része. Sok-sok éve használom már a Serical tejproteines pakolását és eszemben sincs lemondani róla. Istenien finom tejes-kókuszos illata van, mennyei! A hajat azonnal selymessé, simává és csúszóssá teszi. Nagyon könnyen kezelhető és fésülhető lesz így a haj, köszönhetően a benne található szilikonnak. Nálam az a titka, hogy nem pakoláskánt, hanem balzsamként használom. A hajtövekre nem viszem fel közvetlenül, csak a hajvégeken dolgozok el úgy kétdiónyit. Majd lemosásnál a már felvizezett termékkel gyorsan átdörgölöm a hajtöveket is, de jellemzően csak a felső réteget és már öblítem is jó alaposan. Nagyon fontos, hogy olyan alaposan kiöblítsük, amennyire csak lehet, különben nagyon elnehezíti és zsírosíthatja is a hajat.
Van egyébként többféle változata ennek a pakolásnak, többek között keratinos és placentás is, érdemes kipróbálni mindet. A csaknem egy liter termék olyan 900 Ft-ba kerül, és ha figyelembe vesszük hogy ez a mennyiség csaknem egy évre elég, hát azt kell mondanom ingyen van.

Miután szárazra töröltem a hajam, következhet a Kallos Relax hajban maradó balzsamja. (Mindig itatjuk a nedvességet a vizes hajból és nem dörzsölünk. A vizes haj ugyanis jóval sérülékenyebb, mint száraz állapotában és ugye nem akarunk feleslegesen töredezett hajvégeket...)
Ebből a virágillatú permetből 6-8 fújásnyit permetezek a hajamra, tökéletesen elég is ennyi. Ez extrán megkönnyíti a kifésülést, ami ugye hosszabb hajnál mosás után elég macerás lehet. ha szőke vagy, akkor viszont óvatosan bánj vele: ne kerüljön a hajtövekre mert hosszabb távon sárgíthatja a hajad! 300 ml van a csajosan pink flakonban és mindösszesen 670 Ft-ba kerül. Nekem ez a mennyiség kábé egy örökkévalóságig elég, jó 6-8 hónapig kitart.

Ezután Tangle teezer-el kifésülöm a hajam és következhet a szárítás. A hajtöveket fújjuk mindig langyos(!) levegővel. A forró fokozatot mint állandó tényezőt jobb, ha elfelejted, kimondottan szárít és törhet utána a hajad. (Ezt hagyjuk meg a végére, a formázáshoz.)
Miután kb. 70%-osan száraz a hajam, eldolgozok benne 5-6 pumpálásnyit a Kallos cosmetics KJMN vonalának Hajfénytejéből. Ez a kedvencem mind közül. Acai bogyó kivonatot tartalmaz, instant olyan selymes, puha és rugalmas lesz a hajam, mint még soha semmi mástól. (100 ml 1090 Ft)
Ezután közvetlenül jöhet a hajvégápoló olaj, szintén KJMN: Elixír Hajszépítő olaj és az 50 ml 650 Ft-ba került. Ezeket összefésülöm a tweezer-el és teljesen megszárítom a hajam. A végén 1-2 percig átfújom hideg levegővel és kész is.
Elképesztően illatos lesz a hajam és nagyon nagyon selymes.
Fél-egy órával a szárítás befejezése után átvasalom a hajam(még mindig a Ga.ma lézer-ionos vasalója a csúcs nálam) és 3-4 napig tökéletes a frizurám, hozzá sem kell nyúlnom. (Na jó, a negyedik napon már átfújom a Balea epres szárazsamponával.) Ja igen, meg kivéve ha köd van, mert akkor simán összetéveszthető vagyok egy rackabirkával, hát ez van. :D

Nektek van bevált hajápolási szokásotok vagy terméketek?

Blondie

Share:

6 megjegyzés

  1. Szia!
    Balea coffeines sampont, vagy a göndör hajra valót használok esetleg a Garnier fructis zöld samponját. Kétszer mosok hajat egymásután, majd Baleas balzsamot, mikor melyik van itthon. Egy 3-5 perc után tág fogú fésűvel kifésülöm a hajam, majd kiöblítem belőle a balzsamot. Felitatom a vizet a hajamból, viszont soha nem szárítom (ha netán mégis, akkor azért befújóm hővédővel). A még nedves hajamat befújóm a Baleas sós sprayel és hagyom megszáradni. A sós spraytől a hullámok a hajamban nagyon szépen megmaradnak, nem vesztenek a tartásukból. Én amúgy 3-4-5 naponta mosok hajat, állapottól és kedvtől függ.

    VálaszTörlés
  2. @bokorbogi93 van egy felesleges Balea tengeis sós spray-m, ha mailben átdobod a címed, elküldöm neked. Az én hajamra tragédia... :(

    VálaszTörlés
  3. Nekem is Balea samponom van mindig, most a fügéset használom. 3 naponta vízzel hígított samponnal átöblítem a hajamat egyszer, aztán balzsam, ami szintén Balea. Szárítás előtt le szoktam fújni, most éppen Balea (mi más) nyári spraye van meg, ami megmaradt, a napozás előtti. Én csak tövet szárítok, mindig. Hajvasalás reggel van, Avon/Got2b hővédő után, aztán hajvégápoló, mindig más. Ennyi. Most már lassan derékig ér a hajam, de kell a 3 naponkénti hajmosás, utálom, ha zsíros vagy nem áll szépen. 3 napig marad meg a hajvasalás a hajamban.
    (Kivéve, ha én is birka leszek a párától.)

    VálaszTörlés
  4. Élvezet volt olvasni ezt a bejegyzést, nagyon szeretem a fogalmazási stílusodat. Nálam is hasonló amúgy a folyamat, csak mindig mással, most például a Bonacure család és a Tőled kapott olajuk a kedvencem – utóbbit ismét nagyon köszönöm, mert még a Kérastase-nál is nagyobb kedvenc lett egy fokkal :-)

    A rackához pedig egy kis nyelvtörténet: annak idején a juh jelölte ezt a fajtát, és a birka az összes többit, ezzel is kifejezve, hogy ez különb a többinél – ez volt az egyik kedvenc szókinccsel kapcsolatos morzsám az egyetemen :-)

    VálaszTörlés
  5. @Audrey80: egyszer én is vettem Balea balzsamot, még a kókuszost. Az is valami isteni volt, ha leszoknék erről a pakolásról, akkor tuti arra váltanék. Bár most hogy belegondolok, lehet veszek is egyet megint és váltogatni fogom. :)
    @djkaty: ez olyan nagyon jólesett most, hogy el sem tudom mondani. Annak is örülök, hogy neked bevált az olaj, így legalább beteljesíti élete célját. :) A rackajuh pedig nagyon szép állat, anno volt nekünk falun, még a nagyszüleimnél. Mármint nekik jól áll az a séró. :D

    VálaszTörlés
  6. Írtam volt e-mail, nem tudom kaptad meg?

    VálaszTörlés