Így sminkelj! 2. - Zöld szem

A sminkelős sorozat második részével némileg hazabeszélek, hiszen én is a zöld szeműek táborát erősítem. Szerintem szuper szín és remekül lehet változatosan sminkelni hozzá, bár itt az árnyalatok eltérésével erőteljesen számolni kell.
Nézzük először, hogy mely hírességeknek zöld a szeme:



Kristen Stewart

Emma Stone

Hayden Panettiere

Mila Kunis


Már a fenti négy hölgy esetében is látványos, hogy mennyire eltérhet ennek a színnek egy-egy árnyalata. Míg Hayden szeme tökéletesen áttetsző, addig Mila a tökéletes hazel (amiben az arany pöttyök, és a barna is erősen jelen van).


Első szabályként az abszolút NE: ne használj a szemszíneddel megegyező színű kontúrceruzát / tust. Teljesen elnyomja a szemed valódi színét, hiszen az sosem fog versenyezni a ceruza domináns, mű színével.


Másodsorban: széles körben elterjedt tipp, a szemszínnel a színkeréken ellentétes szín alkalmazása, esetünkben a LILA. HIggyétek el, ezzel tökéletes kontrasztot teremthettek, a szemek pedig világítani fognak! (Az már egyéni ízlés / szemszín kérdése, hogy kinek melyik árnyalata válik majd be. Én a hideg, fényes püspöklilákat vagy a fémes szürkéslilákat szeretem, de mindkettő más végeredményt ad. Másoknak majd épp a melegebb, barnás szilvalila válik be.)




A füstös szemekről sem kell lemondanunk szerencsére. Itt viszont fontos, hogy ne feketével keretezz. A sötétszürke, füstszürke vagy kávébarna árnyalatok sokkal szebben illeszkednek.




A meleg színek a barátaink. A bronz, az arany, a réz és a földszínek: mind-mind remekül hangsúlyoznak.
Világos szemhez a sötétebb zöldek is jól mutatnak, a Sleek Garden of Eden palettája egyenesen telitalálat.


INNEN, 2885 Ft


A fentieken kívül a rózsaszínek is iszonyú szépen ellensúlyozzák a zöld szemeket, személy szerint szinte minden nap fényes rosegold szemhéjpúderrel és fekete tusvonallal vonulok utcára.



Catrice Gold n'Roses, 1329 Ft, Müller, Rossmann


Ha pirosításról van szó, akkor viszont egyértelműen a barackos tónusok viszik a prímet. Csodás ellenpontja lehet a szemeinknek egy friss, hamvas barack színű orca.



Sleek Life's a peach, 2020 Ft, INNEN


Ha szájhangsúlyos sminket készítenél, akkor is kmkiemelheted a szemed színét. Ehhez legjobbak a korall, piros, vibráló dinnye vagy pink színek.


Rimmel lasting finish 109, 1399 Ft, DM, Rossmann


Ha highlighter, akkor érdemes az arany, pezsgő vonalon mozogni. A lilás, kékes, ezüstös színek is jól állhatnak, pláne egy jól kidolgozott sminkben, de ha csak egy halvány fényt szeretnél, akkor maradj a meleg színek mellett.


Így használd a szemhéjpúdereket:








És ilyen a tökéletes rúzs:







Nem elhanyagolható szempont az aktuális hajszíned illetve a bőröd tónusa sem, ezeket is figyelembe kell venni a tökéletes árnyalat kiválasztásakor. Szerencsére hatalmas a választék jobbnál jobb sminkszerekből, így bátran kísérletezz.
Ha továbbra sem vagy biztos a saját színeidben, akkor pedig fordulj sminkehez, aki minimális költségért cserébe meghatározza, mi az amit teljesen neked találtak ki.  :)


Remélem tudtam hasznos tippeket adni nektek. Zöld szeműek, nektek melyik termékek váltak be leginkább?

Tags:

Share:

0 megjegyzés