Így sminkelj! 1. - Szőke haj, barna szem


Ma reggel jutott eszembe, hogy egy nagyon kedves ismerősömnek már hónapokkal ezelőtt megígértem, hogy segítek neki a napi sminkelési rutinjának összeállításában. A folyamatot nehezíti, hogy csak 400 km távolságban vagyunk, így jelenleg az online verzió működőképes. Ha meg már leírom a gondolataimat, akkor megosztom veletek is, remélem hasznát veszitek. Aztán ha jön az ihlet, sorozat készülhet belőle.


Szóval Livi, figyelj! :)


Azt figyeltem meg, hogy a szőke hajról szinte mindenki a világos / kék / zöld szemre asszociál. Pedig vannak gyönyörű csokibarna szemek is, amiket a szöszi hajjal remekül lehet hangsúlyozni. Sok-sok csodaszép sztár választotta ezt a megjelenést, ők így csinálják:


Jessica Simpson

Britney Spears

Katherine Heigl

Carrie Underwood

Jessica Alba


A barna színnek nincs ellentétes / komplementer színe a színskálán, gyakorlatilag az összes alapszín keveréke. Emiatt igen előnyös tulajdonsága, hogy az összes létező szín jól állhat a barna szemekhez, csak a megfelelő árnyalatot kell kiválasztanunk. Ehhez a szemszín mélysége adhat támpontot.


Sötétbarna szemhez a közepesen sötét és sötét színek állnak kimondottan jól, például a mély szilva, a fenyőzöld vagy a sötétszürke.


Középbarna szemekhez a vibráló zöld, az ibolya és a bronzos színek illenek, illetve a metálos szemceruzákat párosíthatják nude árnyalatokkal.


Világosbarna, arany pöttyös szeműek próbálják ki a pezsgőszíneket, bront és világos árnyalatokat, de kerüljék a fekete szemceruzát. Egy arany vagy zöld színú tusvonal kimondottan előnyös.


A meleg földszínekkel senki nem tévedhet nagyot, jelenleg rengeteg olyan paletta kapható már drogériában is, amiből bátran lehet csemegézni és kísérletezni. Igyekeztem összeszedni néhány low-budget darabot, amit szinte bármely drogériában beszerezhettek, vagy könnyű megrendelni. Ezekből kiindulva pedig egyenes az út a márkásabb / minőségibb darabok felé, már ha szükségét érzitek.


A szempillák spirálozását nem említettem, de ugye ez kötelező lépés, spirál nélkül nem lépünk ki a lakásból, pláne nem ha szemhéjpúdert viselünk. Alapvetően a fekete színt preferálom, de barna szeműek egy szép, mély barna spirállal sem nyúlnak mellé. Nekem jelenleg a Lovely spirálja a kedvencem:



De az Essence spirálját is nagyon szerettem használni, és mindkét darab 1000 Ft alatt van (Rossmann, DM, Müller):



A legelslegjobb paletták a Sleek kínálatában találhatóak és rendelősek, de teljesen megéri várni rájuk 3-4 napot:

Sleek Au Naturel paletta 2885 Ft, INNEN

Sleek A new day 2650 Ft, INNEN


Sleek All night long 2650 Ft, INNEN



 Esence All about paletták, például ez a Nude, 1499 Ft  (Müller, DM, Rossmann):





Vagy a Maybelline Nude palettája, 4500 FT körül (Müller, DM, Rossmann)::
Egy szép tusvonallal szinte minden sminket feldobhatunk. Nappalra a melegebb barna / bronz / gesztenye árnyalatokban, esi sminkhez pedig a fekete lesz a jó választás.

Maybelline lasting drama zselés tus + mini ecset, két színben, 2895 Ft (Müller, DM, Rossmann):




Vagy a Catrice filces tusa, amit pofonegyszerű használni. Catrice Calligraph, 949 Ft  (Müller, DM, Rossmann):



Nude ajkakkal tökéletes lesz a megjelenésed. A piszkos rózsaszínek, semleges barnák és barackos színek tökéletesen kiegészítik a szemsminkedet, és fiatalabbnak mutatnak. Matt verzióval tökéletes hétköznapi sminket varázsolhatsz magadnak, míg egy randis délutánra vagy esti buliba feldobhatod fényes / csillámos szájfénnyel.


Essence folyékony rúzs ( 03 almost real), 949 Ft,  (Müller, DM, Rossmann):






Essence hosszantartó nude ajakrúzs ( 04 it's nude time), 849 Ft  (Müller, DM, Rossmann):





A Rimmel - Kate Moss kollab nude rúzsai, kb. 1400 Ft  (Müller, DM, Rossmann):




Lovely Extra lastin gloss, 649 Ft, (DM, Rossmann):
 

Pirosítók terén sincs nehéz dolgunk. A piszkos nude, fáradt rózsaszín vagy visszafogott barack / lazac színnel máris nyert ügyed van.

Catrice Defining blush ( 020 Rose Royce), 1159 Ft, (Müller, DM, Rossmann):



Sleek pír (Suede, Rose gold), 2020 Ft, INNEN:



Innentől már csak néhány lépés választ el a tökéletes sminktől. Egy jól megválasztott bronzosító kötelező darab ehhez a típushoz, illetve egy szép, meleg (arany) fényű highlighter és már ragyoghatsz is!

A végére összegyűjtöttem még néhány képet arról, hogyan érdemes a szemsminket felapplikálni:








Jó hosszú bejegyzés lett és remélem tetszett illetve tudtam nektek segíteni. A képek forrása a Google volt.
Bármilyen kérdés / felvetés esetén keressetek bátran! :)

Tags:

Share:

0 megjegyzés