A nyári illataim az Avontól



Néhány héttel ezelőtt megérkezett a legújabb Avon-csomagom, benne az idei nyár két újonc illatával. Mostanra kellően kitapasztaltam őket, hozom a verdiktet.




Elsőként a summer white paradise-t próbáltam ki. Örök kedvencem a Summer white család Sunset nevű tagja, a létező legjobb katalógus-illatnak tartom. Nagyok voltak így az elvárásaim az új változattal szemben is.


A csomagolás és üveg megegyezik az illatcsalád összes többi tagjáéval, mindössze a színvilágban van különbség. Ez az illat a pasztelrózsazsín-barack vonalon mozog.


"Lágy, fehérhomokos part, a tenger morajlása, pálmafák és ragyogó napsütés – ez maga a paradicsom. Ezt az érzést, illetve a Nap melegének és energiájának illatát zárta az AVON a Summer White Paradise kecses üvegébe, amelyben a barackvirág, a rózsa, a frangipáni és az orchidea mesés, szinte egzotikus koktélba illő illatát a grépfrút egészíti ki. A paradicsomi illat végül az aranyló ámbra és a rózsafa akkordjaiban bontakozik ki teljesen. "


És amit én érzek: a  barack és a grépfrút dominál az én bőrömön és orromban. Kifújáskor kellemes, erőteljes illat, a hatósugarát azonban fél órán belül elveszíti. Becsületére legyen mondva, bőrközelben még 10 órával a felfújás után is érzek egy finom, meleg, naplementére emlékeztető illatot.
Én a rózsát nem érzem ki belőle határozottan, inkább mellékakkordként van jelen és melegíti az illatot.
Amit ígér, azt tartja is: tényleg egy homokos tengerpart jut eszembe, ha illatolom.




Az Aspire debut is egy korábbi parfüm újabb változata. Az eredeti illathoz nem volt szerencsém, de a debut abszolút meggyőzött. Nem tinilányoknak való, bőven 30 környékére saccolom azt a korosztályt, aki ezt szeretni tudja.


"Amikor elérjük a magunk elé kitűzött célt és azt érezzük, a siker már a küszöbön áll, akkor egy diadalittas érzés ölel minket körül. Ezt a kivételes pillanatot testesíti meg az AVON új virágos-orientális illatkategóriájú parfümje, amelyben az intenzív ámbra alapillata mellett felfedezhetjük a körte és az egzotikus licsi különleges párosát, ami a liliom és a gyöngyvirág kifinomult aromájával egészül ki. "


Felfújáskor nagyon intenzív, erős az illat, ami pár perc múlva csillapodik. Addig tinikorom illatához hasonlít - valami névtelen holmi volt, de én imádtam.
Virágosnak nem mondanám, erőteljesen orientális illat, ami hatalmas változáson megy keresztül a viselés ideje alatt. A kezdeti intenzitása fűszeres melegségbe fordul, nekem a licsi és ámbra dominál benne.
A nap végére még mindig szépen érezhető, szagolgatom magam boldogan, ééééés amit külön érdemes kiemelni: egyik illatban SEM volt jelen az a büdös, csípős alkoholszag, ami sok parfümöt tönkretesz. Az utóbbi idők csalódásai után csak annyit tudok mondani: well done, Avon, csak így tovább!

Share:

0 megjegyzés