Hőségriadó! - Éljük túl... :)

Sziasztok Szépségek!

A hét második felére igazi kánikula ígérkezik. Összeszedtem néhány alapdarabot, amivel átvészelhetjük a forró napokat, mégis nőcisek maradhatunk.


A napot egy jó dezodorral érdemes kezdeni. Mivel törekszem a természetesebb összetevőket megtalálni, már második adaggal fogyasztom az Alverde alumíniummentes golyós dezodorát. Önmagában sem rossz, de a nyári hónapokra felturbóztam egy kávéskanálnyi gyógyszertári szódabikarbónával, így már tökéletes.

Ilyen kánikulában galád módon nem használok sem BB-krémet, sem alapozót, minden lefolyna rólam kábé két másodperc alatt úgyis. Helyette nagyon fontos, hogy a nappali arckrémben megfelelő fényvédő is legyen. (Én a vén bőrömre az Avon Anew Reversalist családját használom, SPF 25-el.)
Erre kerül egy réteg a bloggertalin zsákmányolt és azóta hőn szeretett Avon Color trend púderéből (Translucent tan). Pikkpakk átfényesedek, de ezen mattító lapocskákkal lehet segíteni (Essence).

A sminket sem viszem túlzásba, 32 fok felett már csak a Color tattoo darabjaimmal állok szóba (közülük is a nagy kedvenc az On-and-on bronze). Válasszatok mindenképpen vízálló spirált, így biztosan nem maszatolódik a legizzadósabb melegben sem. (Maybelline - The rocket)

Mivel nyár van és vidámság, feltétlenül erősebb pírt válasszunk mint a sápadtabb szezonban. Én mostanság a Sleek Coral vagy Pan tao nevű darabjait nyúzom, de jól jöhet a tavalyi Essence - Miami roller girl darabja is. A lényeg, hogy élénk legyen, a lebarnult bőrön különösen jól mutatnak ezek a darabok.
Egészítsük ki egy kis bronzosítóval (Essence, Oriflame gyöngyök vagy bármi ami matt és sötétebb az átlagnál).

Szintén élénk rúzs vagy szájfény kötelező. A Rimmel Kate matte 109-eséről le sem szállok, gondolkozom egy pót-darab beszerzésén, ha még elérhető. (A MUA Juicy árnyalata vagy egy erősebb Aden folyékony rúzs (19) is jó szolgálatot tehet.) Minden esetben hidratájuk alá! A képről ugyan lemaradt, de lassan már létezni sem bírok gyümölcsös Carmex nélkül.

Ha fesztiválra vagy buliba indultok, ne hagyjátok ki a highlighter-t sem, a Sleek folyékonya zseniális!

Nyár nálam nem múlhat el a rikító körömlakkok nélkül. Nagy sláger most az OPI-Jinx vagy Suzy's hungary again!, illetve van még elfekvőben három teljes üveggel a régi Maybelline mini colorama Urban coral színéből, az nálam überelhetetlen.



Lábkörmökre szép pasztell színeket kenjünk, ami mindenhez passzol. Nekem most az Avon Asap pink nevű színe (speed dry) a favoritom. Kicsit nehéz vele dolgozni, de a végeredmény szépséges.

A nap végén kell egy kis kényeztetés a bőrnek, az UV-sugárzás, esetenként száraz levegő, a szmog mind megviseli. Néhány hete az Ilcsi almás-citromos lemosóját használom, szerintem az eddigi legjobb arctejem.
Kell egy könnyű testápoló is, ami mégis megfelelően hidratál. Nekem erre a Balea kókuszos tégelyese vált be leginkább. 2 hónapra elég, gyorsan beszívódik, nincs ragacsos utóérzete, az illata isteni, kell ennél több?! :)
És végül, hogy a lábacskáink is szépek és ápoltak legyenek, használjunk heti 2-3 alkalommal peelinget (Avon mentás-citromfüves), illetve minden este egy szuper lábápoló krémet (Balea vagy Avon mangós, vagy shea vajas a befutóm).

Nektek mi az a termék, ami nélkül nem bírnátok a meleget? Kérek szépen tippeket, már előre félek a hőségtől. :)

XOXO: Blondie





Share:

6 megjegyzés

  1. woow de szép körömlakkok! szájfény is jó lehet meg a spirál!

    VálaszTörlés
  2. Én nem használok ilyen kánikulában jóformán semmit. Reggel minimális szemceruza-szempillaspirál kombó, egy kis korrektor a pattikra, meg persze az élénk rúzs (ma éppen bordó volt :)) és indulok is dolgozni :) Amúgy szuper bejegyzés lett, nagyon tetszett :)

    VálaszTörlés
  3. Mióta megvan a Dodo púder, simán használok nyáron is bb-t, nagyon jól "összefogja" a sminket, eddig még semmi sem csúszott le az arcomról :) Lakkokban ilyenkor az intenzív, már-már rikító színek jönnek be, a rúzst viszont nem bírom elviselni, esetleg szájfényt,vagy a NYC Applelicious ajakápolóját. Ápol, és egy kis színt is ad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a púderes tippet, ezt mindenképp kipróbálom! :)

      Törlés