Hajápolás intenzíven - Amway satinique


A következő két hajápoló kence véleményezésével jó ideje adós vagyok már, de nem szerettem volna elkapkodni és néhány hete drasztikus hajszínváltás is történt nálam, így ezt is remek tesztelési lehetőségként vettem számításba.

Az Amway jóvoltából nyílt lehetőségem kipróbálni ezeket a termékeket, ezt ezúton is nagyon köszönöm. 
A Satinique termékek hivatalosan a haj intenzív, nyári időszakban történő ápolására lettek kifejlesztve.



"Napfény, klóros és sós víz, szárítás, formázás: nyáron senki sem kíméli a haját, ami egy-két hónap után nyomot is hagy a tincseken. Száraz, fakó, fénytelen hajkoronát látunk a tükörben. Szerencsére az Amway kínálatában két olyan termék is van, amely expressz megoldást nyújt a problémára."

Először a kerek tégelybe rejtett Revitalizáló hajpakolást vetettem be, még valóban a meleg nyári időszakban, az akkor még (11-es) szőke hajamon. Ő lenne az:


Tudni kell rólam, hogy számomra nem létezik hajmosás balzsam/pakolás/hajvégápoló nélkül így nagyon hasznos kis mozzanata lett a hajmosási szeánszomnak ez a kence:

"A SATINIQUE Revitalizáló Hajpakolás a nagy igénybevételnek kitett, károsodott, festett haj legjobb barátja. Hatására frizuránk megújul, lágy esésű és könnyen kezelhető lesz.
A különleges, ENERJUVE hatóanyag együttest tartalmazó pakolás fő összetevői a szőlőmagolaj, a kukui olaj (fiatalító, nyugtató hatásáról ismert) valamint az E-vitamin, melyek együttes erővel veszik fel a harcot a környezet káros hatásival szemben a maximális hidratálásért. A jótékony anyagok mélyen bejutnak a tincsekbe, erősítik, védik, táplálják és rugalmassá varázsolják azokat. Ráadásul a pakolás hatóideje mindössze 3-5 perc, így még egy rohanós napba is beilleszthető ez a kis kényeztetés.
Használat: 3-5 percig hagyja a nedves hajon, majd alaposan öblítse ki."

El kell mondanom, nagyon megszerettem őt. Tökéletes az állaga, elég sűrű ahhoz hogy precízen adagolhassuk az ujjaink segítségével, nem folyik, nem csöpög. Gyakorlatilag semmi nem vész kárba a 240 ml-es mennyiségből, ami még közepesen hosszú hajra, heti 2x-i alkalmazás mellett is jó fél évig elég (ha nem tovább).

A hatásával tökéletesen elégedett vagyok. Hajtőre minimális mennyiséget szoktam felvinni, épp csak mutatóba és azt sem masszírozom be, ellenben a hajam teljes hosszára jó diónyi mennyiséget oszlatok el, és hagyom hatni néhány percig. 
Lemosni nagyon könnyű pillanatok alatt távozik a felesleges anyag, és maga után hagy egy finom, roppant csúszós réteget a hajszálakon. Ez nagyban megkönnyíti a vizes haj kifésülését és megakadályozza a száraz haj gubancolódását.



Az illata mennyei. Komolyan mondom, imádom a finom illatokat, de ennek a pakolásnak a finom illat mellet esküszöm még a luxus aromáját is sikerül a hajunkra varázsolnia. Elképesztően finom, összetett illat, ami akár 2-3 napig is érezhető.

Ajánlott fogyasztói ára: 8500 Ft

A másik varázsszer egy éjszakai pakolás:



"A súlyosan károsodott, kezelhetetlen hajnak expressz segítséget jelent a SATINIQUE Regeneráló Éjszakai Kezelés, mely javítja a töredezett hajvégeket és kisimítja a kutikulát.
Az erősítő lipidekből, kreatinból és simító hatású anyagokból álló termék összetevői (gránátalma és szőlőmag kivonat, valamint phytantriol) egyenként erősítik meg a tincseket, és kijavítják a kutikula felületét, valamint a károsodásokat.
Gyorsan felszívódik, nem hagy nyomot a párnán, így igazán kényelmesen alkalmazható, hiszen pihenés közben fejti ki hatását. Ráadásul, már egyetlen alkalom segíthet helyreállítani a töredezett végek akár 100%-át. Hosszan tartó sima és puha érzést biztosít, nem zsírosít, ráadásul festett hajra is biztonságosan alkalmazható.
Használat: vigyen fel egy kis mennyiséget a nedves vagy száraz hajra, koncentráljon a hajvégekre. Ne mossa ki, hagyja fent egész éjszakára, hetente 3 alkalommal!"

Már a tubussal megvett magának. Pumpás. Adagolós-pumpás. Nagyon szeretem ezt a kialakítást, nagyon egyszerűen, veszteség nélkül adagolhatom így, még a zuhany alatt is. 
Ugyanolyan isteni illata van, mint a tégelyes verziónak és ugyanolyan tartós is.



Az állaga viszont könnyedebb, már-már vizes és nagyon kevés elég belőle. Egy mogyorónyi mennyiséget oszlatok el a hajvégeimen, így ez a 100 ml termék jó hosszú időre elegendő lesz. 
Azzal az állítással, miszerint nem zsírosítja a hajat, sajnos vitatkoznom kell. 
Alapvetően nem zsíros a hajam, 3 napig simán vállalhatóan nézek ki, 4. napon még szárazsamponnal is kimehetek az utcára - ha nem használom őt.

Hiába alkalmaztam csak a hajvégeken, sajnos felmászott egészen a hajtövekig és bizony két nap után már mosásérett lett a hajkoronám. 

Ajánlott fogyasztói ára: 6 400 Ft

Ami viszont nagyon feltűnő volt: a szőke hajamon teljesen más hatása volt mindkét terméknek, mint a (4-es) sötétbarnára visszapigmentált hajon.

Nem mondom, hogy (festett) szőkéknek nem olyan hatásos, rajtam viszont a sötét hajjal lett tökéletes. Sokkal fényesebb, puhább és hidratáltabb lett a hajam, és még csak nem is zsírosodik úgy, mint szőke fénykorában. És bár ezek nyári, intenzív ápolók, én azt mondom ősszel és télen is meg fogják állni helyüket, sőt.. most ősszel jobban is szeretem használni őket.

És amiért extra nagy cuppanós puszi jár az Amway-nek, az a papírdobozok belső szépséges díszítése: 



Imádnivalóan csajos, és bár praktikusan semmi haszna, mégis olyan jó ránézni. :)

Ha van a közeletekben Amway forgalmazó és megtetszett valamelyik termék, akár külön-külön is érdemes tenni velük egy próbát, összességében véve hatásos szerekről van szó, remek összetevőkkel és mennyei luxus illattal.

Ti használtatok már Amway hajápoló termékeket?

Share:

0 megjegyzés